Recenzie „Block46” de Johana Gustawsson | Tritonic

Bună, bună! Ce mai faceți? Eu bine, toate bune, încerc să intru în vacanță și să citesc cât mai mult, ca și voi de altfel, nu?

Astfel am venit cu o recomandare de vară, cu toate că acțiunea cărții se desfășoară iarna, mi se pare potrivită pentru a o citi pe un șezlong la soare sau într-un hamac înconjurat de natură.

Cartea este nou apărută la editura Tritonic, este scrisă de către formidabila autoare franțuzoaică Johana Gustawsson, însumează 328 pagini și a avut lansarea în România la data de 8 iunie 2019. Această carte poate fi comandată de pe site-ul celor de la Tritonic, apăsând aici.

Le mulțumesc din suflet celor de la editură pentru exemplar, mă bucur enorm că mi-au permis să am ocazia să cunosc o nouă autoare uimitoare. Fără voi, posibil să nu fii aflat niciodată de ea, deci, mulțumesc din toată inima.

Continuând cu recenzia, de data aceasta încep cu personajele care pe mine m-au dat gata, m-au făcut să îmi doresc să ajung la nivelul lor și mi-au arătat ce înseamnă intuiția, ambiția și inteligența feminină.

Protagonistele noastre, Emily Roy și Alexis Castells, o polițistă de criminalistică și o scriitoare, ce vor încerca prin metode inteligente și eficiente elucidarea crimelor ce răsar din ce în ce mai des și pun în dificultate organele de poliție.

Emily Roy, un înzestrat agent de criminalistică, cu acest nume, m-a cucerit. Când spui Emily, te gândești la devotament, pasiune, inteligență, hotărâre, ambiție și empatie. Această personalitate le are pe toate, singurul defect pe care i l-am găsit este ușurința cu care tratează fiecare piesă pe care o găsește pentru a completa imensul puzzle. Sunt de părere că acest personaj este unul construit pentru a întruchipa perfecțiunea, inteligența și intuiția feminină. Cu mâna pe inimă, Emily Roy este noul meu personaj feminin preferat.

Alexis Castells, un personaj cu același nivel de importanță, tratează indiciile cu mai mult suflet și suferință, ceea ce Emily poate ascunde fără griji. O apreciez din suflet pe Alexis fiindcă este ea însăși, o apreciez pentru curajul de a nu abandona investigația când totul devine din ce în ce mai dificil, apreciez capacitatea ei de a rămâne mereu pe poziție și de a ajuta în aceeași măsură la dezvoltarea investigației.

Cele două protagoniste fac o treabă excelentă împreună și se completează una pe cealaltă evoluând din ce în ce mai mult pe filă ce trece.

Acțiunea se desfășoară în Anglia și Suedia, pe deasupra sunt relatate și istorisiri din Lagărul de concentrare care ne pun pe tavă informații cu privire la ororile prin care au trecut deținuții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Autoarea a lucrat foarte mult pe baza jurnalului bunicului său și s-a documentat pentru ca fiecare dată scrisă în volum, să fie o informație corectă și concretă.

Se poate spune că este un thriller veritabil, super bine scris, cu detalii ce te vor face să te întrebi „Cum poate o așa autoare drăguță, să scrie așa ceva?”, exact cum am reacționat și eu! Povestea înșiruită de-a lungul acestor pagini te vor induce în eroare de fiecare dată și dându-ți peste cap orice teorie pe care o ai asupra persoanei pe care tu o consideri „serial killer” cu finalul neașteptat.

Mi-a plăcut absolut tot la această carte, nu am nimic de reproșat, acțiune din plin, personaje bine definite, detalii de ajuns cât să îți pătrundă adânc în minte și istoria de care am simțit o mare atracție de cunoaștere cu un imens impact emoțional. Pentru toate cele enumerate, a devenit una din cărțile cu care voi rămâne în suflet preț de ceva timp și pe care o voi pune la loc de cinste.

Urmând ca în viitor să mai apară alte câteva volume, primei cărți îi acord 5🌟/5🌟 pentru intensitatea sentimentelor pe care aceasta mi le-a stârnit. O recomand tuturor iubitorilor de acțiune, thriller, crimă și istorie, o carte plină de informații prețioase și cu un adânc impact emoțional.

Noi ne citim și data viitoare la un nou articol. Până atunci pe mine mă găsiți și pe contul meu de bookstagram apăsând aici,dar și pe cel personal, aici. Pe Johana Gustawsson o găsiți aici, dar și pe editura Tritonic aici și aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.