Recenzie „Femeia din portbagaj” de Lucian Dragoș Bogdan și Jacky Schwartzmann | Tritonic

„O poveste la patru mâini, două capete și o… femeie. Din portbagaj.”

Un duet neașteptat între un autor român, Lucian Dragoș Bogdan și un autor francez Jacky Schwartzmann va cuceri România, promit.

„Femeia din portbagaj” este o carte încadrată în genul polițist, poate fi lecturată cu ușurință în doar câteva ore, amuzantă, dar care prezintă și cercul polițiștilor români și francezi.

Opera este scrisă din două perspective, prima este relatată din cea a jandarmului francez ce urmează să iasă la pensie numit Gendron, iar cea de a doua este scrisă din perspectiva unui comisar român, Marian.

Cei doi vor ajunge de comun acord în ceea ce privește cazul crimei cu mult dupa ce acțiunea prinde contur, cu toții știm cât de greu se comunică cu oamenii. Ambii reușesc într-un final să elucideze misterul, amândoi își doresc liniștea și pacea în viața lor, însă meseria este meserie, iar responsabilitățile vin o dată cu aceasta.

Mi-au plăcut stilurile de scriere al ambilor autori, au înflorit împreună și au evoluat minunat acțiunea. S-a simțit diferența de scriere diferită, Lucian este mai plin de umor, mai plin de pasiune, exact ca un român! În schimb, Jacky este mai „la obiect”, nimic nu îi scapă din vedere, totul face cu mintea și nu cu sufletul, exact ca un francez. Însă cele două stiluri se completează impresionant una pe cealaltă, evidențiindu-se culturile, originile și istoria fiecărei regiuni din care fac parte scriitorii.

Pot zice că aceste 146 de pagini sunt mai mult decât suficiente pentru a mă convinge că românii, dar și francezii, chiar au potențial în evoluția literaturii. Încurajez orice cititor să încerce această carte, în special dacă nu ați mai încercat acest gen literar, poate fi un foarte bun început.

Voi acorda 4,7🌟 din 5🌟 deoarece nu va mai exista continuare și pentru că a fost mult prea puțin!! Citind am realizat că voiam să se dezvolte mai mult, să explorez mai mult această lume, dar cu toate acestea, este o lectură minunată ce nu merită ratată! Spor la lectură! Cartea o puteți achiziționa apăsând aici. Noi ne citim și la un articol viitor, însă până atunci mă găsiți pe contul meu de bookstagram aici, iar site-ul editurii aici. Toate cele bunee!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.