thanks for 2019🥳

Chiar din titlu vă puteți da seama de faptul că eu consider că cel mai bun an al meu de până acum a fost acesta, anul 2019. Enjoy!

Bună, eu sunt Gabriela, autoarea contului @goddessreadbooks pe Instagram, iar azi vreau să vă mulțumesc tuturor în mod egal pentru că alături de voi am reușit să șlefuiesc cel mai minunat an de până acum.

Cu bune și cu rele, acesta a fost anul meu preferat. M-am îndrăgostit și am suferit, mi-am făcut prieteni, dar i-am și pierdut pe alții, am participat la evenimente la care nu credeam că voi ajunge vreodată și cu siguranță m-am distrat mai bine ca în oricare alt an. Iar cel mai tare „eveniment” din acest an este faptul că, oficial, sunt majoră, cu două ștampile de vot lipite pe spatele buletinului.

În Ianuarie, sincer, nu mai țin mine ce am făcut, însă ceea ce știu sigur e faptul că am avut încredere că acest an va fi anul meu. Tot pe atunci am adunat și suma de 500 de urmăritori pe Instagram.

Din Februarie însă, contul meu de bookstagram ajunge la 888 de urmăritori și câteva recenzii pe acest blog. Această lună mi-a adus și prima colaborare, îmi aduc aminte de toate sentimentele care m-au încercat la citirea mesajului primit de la Eliza Mazilu, autoarea cărții „Palatul de spini”. Din câte știu, am primit mesajul când mâncam, iar vestea că cineva își dorea o colaborare cu mine m-a făcut să îmi pierd orice poftă de mâncare și să țopăi vreo 10 minute încontinuu de fericire.

Spre sfârșitul lunii am ajuns chiar și la minunata sumă de 1k urmaritori care a adus o altă țopăială de 10 minute.

În Martie am participat la bookclubul Dianei și am cunoscut câteva persoane minunate cu care mi-a plăcut să îmi împart timpul și ideile despre cartea pe care am avut-o de citit.

În Aprilie nu-mi aduc aminte să fii făcut ceva memorabil sau remarcabil așa că vom trece peste această lună.

În Mai am ajuns la suma de 1.3k urmăritori, am fost la al doilea club de carte al Dianei unde s-au adunat și mai mulți oameni decât la primul, iar pe data de 29 am fost la Bookfest unde mi-am cheltuit micile economii pe 7 cărți.

Iunie deja cred că a fost a doua mea lună preferată a anului. Pe data de 1 am fost la Bookclubul Dianei și la Bookfest unde m-am întâlnit cu o mulțime de persoane minunate, printre care și cu Yasmine (love u girl) care mi-a adus în dar al treilea volum al seriei „Spulberă-mă”.

Pe 4 iunie am avut parte de prima colaborare cu o editură, aceasta fiind Tritonic, oferindu-mi ocazia să citesc cel mai bun thriller din viața mea „Block 46” de Johana Gustawsson, dar și prima antologie de povești de dragoste „Schițe de iubire”, pentru care, Tritonic, vă mulțumesc din inimă! O altă ocazie oferită de editură a mai fost și invitația la o conversație cu autoarea thrillerului menționat mai sus pe data de 5 iunie la Muzeul Național al Literaturii Române.

Și tot în această zi am fost la prima mea avanpremieră de film, „Și soarele este o stea” cu ocazia invitației pe care Diana mi-a făcut-o. Pe data de 8 am fost invitată la Festivalul „Misterele Bucureștiului” unde am cunoscut o mulțime de autori români, dar am și primit în dar una dintre cărțile lui Lucian Dragoș Bogdan, „Femeia din portbagaj”.

În luna Iulie aș putea spune că am luat o mică pauză, fiind ziua mea de naștere fix la începutul lunii, am vrut ca aceasta să fie despre mine. Pe data de 5 iulie am plecat dis de dimineață la mare, locul meu de suflet! Îmi aduc aminte cu drag zilele acelea, deja mi se face dor când mă gândesc. Coincidența a făcut ca o bookstagrameriță să lucreze pe timp de vară în stațiunea în care eu eram, astfel am cunoscut o persoană din domeniu, chiar și la mare! Pupici, Ana!

Plecând de la mare, am ajuns la Buzău, la un alt loc de suflet și anume la „Casa Matei” din Berca, iar la distanță de două zile, am ajuns și pe munte, la cota 2000 din Sinaia. Pe sâmbătă 13 iulie, la Bookclubul Dianei am întârziat deoarece am greșit străzile în cel mai oribil mod. Într-un sfârșit am ajuns, am împărțit bomboane pentru ziua mea, iar cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost din partea Antoniei și pentru care încă îi mulțumesc din suflet!

Cu fetele am fost și în Herăstrău unde îmi aduc aminte că i-am surzit pe toți cei prezenți datorită glasului meu care cânta „Dragostea din tei” la microfon. Ziua asta a mai fost specială dintr-un motiv, mi-am cunoscut una dintre cele mai bune prietene, Mădălina.

În August am pierdut un om minunat, un om alături de care am crescut și cu care puteam discuta absolut orice și care de fiecare dată când mă duceam la el, mă întâmpina cu brațele deschise. În ziua în care am pierdut o persoană, viața a făcut ca tot atunci să aibă una dintre cele mai bune prietene majoratul. Cum viața merge înainte, la fel am mers și eu. De la editura „Act și Politon, am primit un colețel cu două cărți minunate a căror recenzie o găsiți pe blog.

Tot în această lună, o autoare dragă mie mi-a trimis cartea ei „Alanda- Visul suprem”, Talida Ion m-a surprins plăcut oferindu-mi ocazia de a-i citi opera.

Pe data de 23 am primit cele mai frumoase semne de carte pe care le-am văzut vreodată, mulțumesc enorm J’art Handmade!

Iar pe 26, Mădălina, dacă citești asta, să știi că atunci ți-ai creat blogul! Am fost și sunt tare mândră de tine! Pe 27 am facut 2k următori, fericirea și-a făcut loc în sufletul meu și am țopăit, din nou, 10 minute. Pe 30 am primit primul colet pentru colaborare de la editura Bookzone și cărora le mulțumesc pentru încrederea pe care o au în mine și munca mea.

În Septembrie pe data de 3 am primit în dar prima mea bibliotecă, din nou, fericirea a fost de 100% și cele 10 minute de țopăit au fost nelipsite.

Pe data de 6 am participat la un alt majorat unde chiar m-am distrat din plin și îi mulțumesc organizatoarei pentru invitație. Pe data de 19 septembrie am aflat faptul că editura Hergbenet m-au acceptat ca fiind una dintre persoanele cu care aceștia vor colabora. Le mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care au avut-o în mine și în munca mea și pentru ocazia oferită în a le citi publicațiile.

În Octombrie am aflat de o afacere cu cărți personalizate pentru cei dragi. Mulțumesc My very special book pentru ocazia de a scrie despre voi și pentru cadoul minunat de Crăciun oferit mamei mele.

În Noiembrie a avut loc Festivalul de Carte „Gaudeamus” unde remarcabila mea Mădălina, m-a însoțit de-a lungul unui întreg salon plin de cărți. Moment în care am cunoscut-o pe Lavinia Călina, autoarea seriei „Ultimul avanpost” și de care am prins un foarte mare drag.

M-am întâlnit și cu Yasmine, Rebeca, Andra și Roberta cu care am schimbat păreri și pe care mi-a plăcut să le revăd după câteva luni bune. Sunt niște persoane uimitoare și le iubesc enorm!

În Decembrie, la mulți ani români! Chiar de 1 decembrie, autorul Bogdan Hrib, mi-a trimis una dintre cele mai bune cărți ale sale „Ultima fotografie”, dar și cartea autorului Lucian Dragoș Bogdan „Sună-mă mâine” pentru care îi mulțumesc din suflet!

Pe 19 decembrie, am primit din partea autorului Răzvan Marian, minunata sa carte „Realitatea visului” de care nu m-am mai putut despărți ș căruia mulțumesc pentru că a avut încredere să îmi dea pe mână un exemplar.

Pe 20 m-am întâlnit cu Mădălina, căci fără să o fi văzut, aș fi intrat în noul an supărată.

Pe 24, din partea Ioanei Dumitrăchescu, o autoare pe care o urmăresc de mult, am primit cele două cărți ale sale pe care abia aștept să le citesc și de care vreau să mă bucur exact cum se cuvine. Mulțumesc Ioana pentru ocazia de a te cunoaște mai bine și pentru încrederea pe care o ai în mine.

Pe 28 m-am trezit cu cel mai frumos mesaj din partea lui Renert Dusout pentru a-mi trimite minunata sa carte, de care, de altfel, abia aștept să mă bucur.

Tot în decembrie m-am întâlnit cu Delia și Albertina, două fete grozave din orice punct de vedere și cu care mi-a plăcut să îmi împart timpul câteva ore, fetelor, sper să mai repetăm experiența și la anul!

Mulțumesc din suflet tuturor persoanelor care mi-au făcut anul mai bun. Mulțumesc editurilor pentru ocaziile pe care mi le-au acordat, mulțumesc autorilor care au avut încredere atât în mine, cât și în munca mea, mulțumesc prietenilor care mi-au rămas aproape pe tot parcursul anului și în special, mulțumesc mamei mele care mi-a fost alături de fiecare dată când mi-a fost bine, dar mai ales când mi-a fost rău.

Îmi doresc ca anul viitor să fie cel puțin la fel de bun precum acesta, poate doar cu un bac luat în plus. Vă urez din tot sufletul să aveți un an 2020 minunat din toate punctele de vedere și să vă bucurați din plin de acești ani, nici nu realizați când trec! Ne citim anul viitor! Toate cele bune și un an nou fericit!