„O iubire de Crăciun” de Corina Lupu | Bookzone

Poate e prea târziu ca să mai vorbim despre Crăciun, însă vă pot face o recomandare pentru o zi de sărbătoare în care tot ceea ce vă doriți să faceți este să beți o cană de ceai/cafea etc., alături de o carte ușurică și de sezon.

„Era dragoste sau doar dorința ei de a iubi cu adevărat? Cum era posibil ca o singură trăire să-i provoace atâtea emoții și un întreg amalgam de sentimente și stări complet diferite?

Faceți cunoștință cu „O iubire de Crăciun”. Această carte m-a atras în prima parte datorită coperții superbe care o îmbracă. Mai apoi m-am îndrăgostit de micile detalii desenate de la sfârșitul capitolelor, dar, bineînțeles, am iubit cu ardoare acțiunea și modul în care aceasta a fost redată prin cuvinte. Volumul Corinei Lupu este publicat la Editura Bookzone și însumează 186 de pagini minunate.

Povestea începe cu o cititoare tânără, pe numele său, Noelle, trăiește o „relație” alături de un bărbat pentru care nu simte nimic, Leo. Acesta, încercând să tragă pentru binele relației și încercând să rămână în grațiile iubitei sale depresive, hotărăște să o conducă la o lansare de carte cu speranța vie că iubirea dintre ei nu se va stinge. Autorul cărții care se lansează, Oliver, pune din întâmplare ochii pe minunata tânără, oferindu-i chiar și un autograf urmând ca o atingere nevinovată a mâinilor să aibă loc și să stârnească senzații de mult uitate din partea ambelor părți. Întâmplarea face ca Noelle să aibă cu ea manuscrisul care a fost refuzat în nenumărate rânduri de edituri, dar în care aceasta și-a pus toată speranța că va fi un roman de succes și să piardă prima foaie a poveștii.

„Când se apropia de ea, fluturii din stomac dădeau din aripi cu putere, tot mai tare și mai tare. Se simțea fericită, amețită, chiar ridicolă.”

Din acel moment acțiunea prinde contur, personajele se construiesc din ce în ce mai bine, se descoperă caracterele urâte ale oamenilor din preajma personajului principal și apar multe aspecte sensibile ale poveștilor de iubire la care au luat parte Noelle și Oliver dinainte ca aceștia să se cunoască. Am urât din tot sufletul meu un personaj, iar acela a fost sora lui Noelle, Michaela, dar nu pot uita nici de draga prietenă a surorii sale, Martha. Dacă din întâmplare acestea ar fi persoane reale, cu mâna pe inimă vă spun că le-aș lua la bătaie. Le-am urât chiar de la început și așa a fost pe tot parcursul lecturii. În schimb, personajul meu preferat a fost fetița lui Oliver, Victoria. Mi-am închipuit-o ca fiind un înger fără aripi, cu un chip frumos care captează atenția tuturor și care iese cu ușurință în evidență.

Sincer, mi-aș fi dorit ca această carte să aibă și o continuare, este o poveste care ar fi putut fi extinsă în vreo trei volume în care să acorde mai multă atenție atât personajelor, cât și detaliilor. Cu toate acestea, descrierile m-au cucerit iremediabil, iar modul în care sezonul rece a prins viață prin cuvintele autoarei m-au lăsat „mască”. Am mai întâlnit descrieri plăcute, însă ale Corinei mi-au plăcut atât de mult încât aș reciti cartea doar de dragul lor.

„Realizează astfel că își dorea o dragoste nouă, care să schimbe timpul, să închidă rănile.”

Acțiunea nu mi s-a părut nici grăbită, nici înceată, a fost exact cum te aștepți să fie o carte de dragoste. Plină de „magia Crăciunului”, cartea ilustrează o dragoste posibil realizabilă, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la faptul că autoarea ar putea să se regăsească spre 100% de personajul Noellei și chiar să fii trăit chiar pe pielea ei întreaga poveste. Dacă este posibil să fie adevărat ce am spus mai sus, merită să fie citită chiar și cu mai mult interes decât ați fi făcut-o.

Din volum am mai desprins câteva „învățături”, dacă le pot spune așa. Atunci când dragostea „bate la ușă” e imposibil să nu o recunoști, iar faptul că îți asumi să îi spui persoanei din fața ta ceea ce simți îți poate aduce beneficii mari și o dragoste la care probabilitatea să dureze până la adânci bătrâneți este mult mai crescută. Iubesc poveștile de dragoste, clișeice sau nu, acestea consider că îți sporesc semnificativ speranța de a descoperi în realitate acea „iubire” la care noi fetele visăm.

„…știa că dragostea adevărată avea putere să împletească două suflete, să le unească în încredere, prietenie, dorință, dar și zbucium.”

Recomand cartea tuturor categoriilor de vârstă, fiind o lectură ușoară se poate citi categoric în câteva ore și poate fi o poveste care vă va relaxa într-o zi în care doar vreți să vă bucurați de splendoarea sezonului rece. Acord cu toată plăcerea 4🌟/5🌟 cărții romantice care mi-a sporit pofta de lecturi din aceeași categorie. Mulțumesc editurii care m-a sponsorizat și de această dată cu o carte minunată. Acest volum îl puteți comanda de aici, iar Editura Bookzone poate fi găsită aici, aici sau aici. Pe mine ca de fiecare dată mă găsiți pe contul meu de instagram dedicat cărților apăsând aici. Ne recitim la un articol viitor, iar până atunci nu uitați să citiți doar cărți bune. Lectură plăcută!