„Ghidul unui călugăr pentru a fi fericit” de Gelong Thubten | Bookzone

În general nu citesc volume de dezvoltare personală, însă viața călugărului Gelong de la începuturile sale „dezordonate” m-a captivat și mi-am dat seama că sfaturile sale îmi pot fi utile, mai ales în această perioadă ce pare că ne testează răbdarea. Cu doar 222 de pagini, Ghidul unui călugăr pentru a fi fericitîți poate schimba modul de a vedea lumea și problemele ei, prin meditația învățată de către autorul cărții în incinta mănăstirii Samye Ling.

„Ca să începi, trebuie să pornești de undeva.”

Totul la această carte m-a atras încă din momentul în care am primit-o. Coperta acesteia m-a liniștit, mi-a oferit o stare de liniște și pace pe care am resimțit-o chiar și în scrierile autorului. Ceea ce călugărul a avut de spus m-a făcut să îmi doresc să pun în aplicare meditația pe care acesta a învățat-o în ani de izolare totală, în timp ce eu o pot face zilnic și să mă „învăț” în perioada mea de carantină.Autorul abordează subiectele esențiale vieții, de la rețelele de socializare, la mediul nesănătos în care ne ducem traiul și persoanele de care suntem înconjurate zilnic. Totul este un stres continuu pentru mulți dintre noi, fie din cauza școlii, fie a lucrului zilnic în domeniile de activitate sau a muncii casnice. De aceea, ne este pusă la dispoziție o carte de meditație, pe care un tânăr, ce a dus o viață haotică până la vârsta de 21 de ani, a decis să se arunce în brațele eliberării de stresul secolului.

„Toată suferința noastră naște, fără excepție, din mintea care caută fericirea la singular, pe când fericirea de durată naște din mintea care se află în căutarea binelui general.”

Pe lângă povestea sa despre cum a ajuns la a depune jurământ pe viață pentru a deveni călugăr permanent, tainele meditației învăluie cartea oferind câteva etape esențiale pentru a cunoaște adevărata fericire care izvorăște din noi înșine dacă ne străduim măcar ceva mai mult decât de obicei. Cu siguranță voi relua cartea pentru a pune în aplicare învățăturile oferite, îmi doresc din tot sufletul să simt același calm de care dl. Gelong scrie.Volumul este foarte ușor de citit, te face să îți dorești parcurgerea lui cu pași mărunți și siguri pentru a te bucura din plin de fiecare cuvânt transcris. Câte un capitol în fiecare seară poate fi tratament pentru suflet în adevărul sens al cuvântului, iar dacă adăugăm și meditația despre care se vorbește, păi, în acest caz, vom deveni mult mai liniștiți și împăcați cu tot ce ne oferă viața.Acord 4🌟/5🌟 unei cărți de dezvoltare ce mi-a plăcut de la început la sfârșit. Mulțumesc din suflet editurii Bookzone pentru exemplarul oferit. Acesta poate fi comandat de aici. Noi ne citim la un articol viitor, iar până atunci nu uitați să citiți doar cărți bune. Lecturi plăcute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.