„Liberă” de Cristina Lincu | Bookzone

Atunci când o poveste mă prinde, cert este faptul că nu mai pot lăsa cartea jos din mână până ce nu finalizez lectura. Opera despre care vorbim astăzi nu face excepție de la regulă, iar faptul că mi-a plăcut teribil de mult și că nu degeaba am stat o zi cu ochii în pagini nu pot fi decât primele semne că ceea ce am citit a fost bun, foarte bun.

„Se spune că oamenii nu se schimbă, dar renunță la măști odată ce îi cunoști mai îndeaproape.”

Faceți cunoștință cu „Liberă”, scrisă de minunata autoare Cristina Lincu, persoană cu care mi-a plăcut enorm de mult să vorbesc în timp ce citeam cartea. În cele 379 de pagini ale volumului, descoperim faptul că totul se învârte în jurul unei povești în ramă, planul principal fiind jucat de Sara și Gabriel, iar cel secundar de Liana și John. Cumva cele două planuri se contopesc, Sara fiind scriitoare, alege ca următorul său personaj să o reprezinte, astfel ia naștere Liana, unul dintre personajele secundare din cartea sa, iar John este inspirat din caracterul lui Gabriel, fiind, de asemenea, tot un personaj secundar.

Nimic din carte nu e ceea ce pare a fi, au fost atât de multe momente imprevizibile, încât, la un moment dat am avut o migrenă teribilă de la toate cele întâmplate. Nimic nu a avut logică, toate erau în aer, nimic nu era concret, am crezut că nimic nu are sens și că o citesc degeaba… totul până în momentul în care mi-am dat seama ce se petrece și că de fapt, ajunsesem să trăiesc în pielea Sarei. De aici, până la sfârșit, cale lungă n-a mai fost, astfel… finalul a fost atât de șocant încât mi-a trebuit o noapte să-mi revin ca mai apoi să îmi pot așterne gândurile despre carte aici.

” Oricâtă „experiență” ai avea cu cele trăite, suferite și plânse, când apare o nouă dragoste, o îmbrățișezi cu inocență…

Plină de emoții, de prietenii false, de rude pierdute, de iubiri neîmplinite, „Liberă” este o lecție de viață despre încredere, în primul rând. Abia când ajungi la capătul puterilor, afli, în cele din urmă, cine ți-a fost sau nu alături în tot acest timp, cine te-a „săpat” și cine ți-a ținut spatele. Totul în carte m-a surprins, toate au fost legate foarte bine, iar singurul meu sfat este să citiți cartea fără așteptări și fără să vă chinuiți să înțelegeți ceea ce se petrece, doar bucurați-vă de lectură!

Modul de scriere al autoarei a fost simplist, volumul poate fi citit cu lejeritate într-o zi, iar ceea ce se ascunde în spatele coperților merită să fie savurat bucățică cu bucățică. Personajele au fost construite, clar, cu influențe din viața persoanelor reale, deoarece am cunoscut și am trecut prin câteva „experiențe” cu care Sara s-a întâlnit de-a lungul poveștii și care m-au făcut să îmi aduc aminte de ceea ce am învățat și anume, să nu mă încred în nimeni altcineva în afară de mine.

„Nu ai suficient suflet câte nenorociri se întâmplă pe lumea asta.”

Mi-aș fi dorit să aflu, cât la sută din toată povestea asta este inspirată din viața personală a autoarei și cât la sută a fost imaginația dânsei, deoarece această operă este atât de mult dusă la extrem încât nu mă face decât să mă îndoiesc de viața reală și de oamenii din jurul meu. Cu siguranță voi mai citi cărți de la această autoare deoarece felul ei de a pune problemele pe hârtie și de a crea niște lumi duse la extrem, mă țin cu sufletul la gură.

Am acordat 4🌟/5🌟 unei cărți absolut imprevizibile de care m-am îndrăgostit și pe care o recomand tuturor. Mulțumesc din suflet editurii Bookzone pentru ocazia de a mai descoperi un autor român plin de talent. Cartea poate fi achiziționată apăsând aici, iar autoarea Cristina Lincu poate fi contactată pe conturile sale de socializare aici, aici și aici. Noi ca de fiecare dată ne citim la un articol viitor, iar până atunci nu uitați să citiți doar cărți bune. Lecturi plăcute!

3 gânduri despre “„Liberă” de Cristina Lincu | Bookzone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.