„Soho în lumina lunii” de Ben Aaronovitch | Hergbenet

Bună, bună, dragii mei! Cum mai sunteți? Abia ce a trecut Paștele, iar acesta este primul articol de după sărbători. Sper că v-ați bucurat de multe lecturi în aceste zile sfinte și că sunteți liniștiți și dornici să mai adăugați câteva cărți pe wishlist.

  • „Lumea era un loc mai larg, mai misterios – încă mai visam la peșteri enigmatice…”

Dacă nu mă înșel, chiar în acest an am citit primul volum din seria „Peter Grant„, „Răurile din Londra” și mi-a plăcut foarte mult, ce-i drept nu mă așteptam ca o carte polițistă să mă prindă. Am rămas plăcut impresionată de această serie, terminând și volumul doi, „Soho în lumina lunii” sunt tot mai convinsă de faptul că voi continua lecturarea viitoarelor volume atunci când vor fi publicate.

În cea de-a doua carte se remarcă o anchetă în cazul morții lui Cyrus Wilkins, un tip ce cântă jazz în timpul liber alături de o trupă improvizată. Exact ca în primul volum, Peter dă dovadă de perseverență, curaj și sânge rece. Se observă cu ochiul liber faptul că evoluează din ce în ce mai mult pe parcursul crimelor pe care le deslușește. Magia fiind punctul lui forte, am rămas plăcut surprinsă să observ că absolut toate descrierile din această zonă au fost delicat atinse și m-au făcut să mă simt ca în fața unui scenariu de film bine regizat.

  • „-Ești un om nemilos, Ofițer Grant, nu-ncape îndoială că o să ajungi departe.”

În doar 339 de pagini, Ben Aaronovitch dă din nou dovadă de perfecționism, totul a fost pus pe față, totul a avut o logică, acțiunile au avut repercusiuni bine „plătite” de către cei ce au încălcat sau nu legea. Acțiunea m-a prins încă de la prima pagină, iar finalul a fost exact așa cum mi l-am dorit, rupt parcă dintr-o scenă de film. Pe tot parcursul lecturii am observat cât de bine documentat este autorul, cât de multe detalii a pus în volum despre toate instituțiile de stat, despre cultura muzicală și despre multe detalii din sistemul medical.

Se abordează din nou foarte multe teme ale lumii cotidiene, dar cel mai mult m-a surprins faptul că personajul nostru principal a avut, în sfârșit, „legături” cu o femeie, mai mult decât unele de amiciție. Surprinzător, relația lor a fost ceva ce pe mine m-a depășit, legătura dintre ei m-a făcut să nu mă simt în regulă, mai ales din cauza faptului că cea cu care își petrecea nopțile nu era cea pe care mi-am dorit-o de la început. Am apreciat faptul că autorul s-a străduit să adauge și câteva momente romantice, nu m-aș fi gândit că ar fi fost loc de acestea atât de devreme, însă le-am primit cu drag și le-am îmbrățișat strâns.

  • „Body and soul”

Stilul autorului a rămas la fel ca și în primul volum, descriere multă și bună, dialoguri directe și prețioase, narațiuni pline de învățăminte din orice domeniu al lumii și multă creativitate împletită cu unicitate. Până la volumul trei mă voi pregăti temeinic cu o minte limpede pentru a supraviețui aventurilor lui Peter și a coechipierei lui, Lesley, care m-a șocat cu finalul neprevăzut. Cei doi dând dovadă de personalități puternice, m-au făcut să îmi doresc foarte mult să continui seria și să mă bucur de ei.

Acord cu mare drag 4🌟/5🌟 unei cărți scrise cu subiect și predicat. Mulțumesc din suflet editurii Herg Benet pentru exemplarul oferit. Puteți comanda și voi cartea de aici, alături de primul volum, a cărei recenzie o găsiți pe blogul meu. Eu ca de fiecare dată vă mulțumesc că îmi sunteți alături, iar până ce ne vom citi la un articol viitor, nu uitați să citiți doar cărți bune. Lecturi plăcute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.