Flăcări. Iubire. Iertare. – un început promițător pentru noul an în materie de lectură | Bookzone

Iubirea s-a dovedit a fi o putere, și nu o slăbiciune.

Puterea de a refuza să permit monștrilor acestei lumi să strice totul.

Puterea de a-mi cere dreptul la fericire.”

Să începem cu începutul. Prima carte pe care am ales să o citesc în acest an a fost „Flăcările care m-au învățat să iubesc” scrisă de Katherine Center și publicată la editura Bookzone. Înainte să încep lecturarea acestui volum nu m-aș fi gândit că va fi o minunăție de carte… dar știți cum se spune… „Nu judeca niciodată o carte după copertă”, iar eu fix asta am făcut… am judecat. Inițial nu i-am oferit nici măcar o speranță, am crezut că va fi o poveste tipică de dragoste, ceva ce am mai citit, văzut, auzit și că nu voi putea să duc lectura la bun sfârșit. Complet greșit, m-am înșelat din toate punctele de vedere, iar acum regret nespus pentru gândurile negative cu care am plecat la drum, însă există și o parte bună, mi-a depășit cu adevărat așteptările, iar acest lucru consider că a fost cireașa de pe tort.

Autoarea ne prezintă o lume în care femeile sunt aspru judecate pentru că își doresc să atingă performanțe pe care (crede societatea) doar bărbații le pot căpăta. Tânăra construită de Katherine poartă numele de Cassie și este o femeie pompier de excepție. Toată lumea o iubește pe tânără, o ridică „în slăvi” și se bucură de minunata ei prezență… asta până când ajunge să se răzbune pe cel care dorește să îi înmâneze premiul într-o sală plină ochi de bărbați, printr-o bătaie crâncenă ce se lasă cu spitalizare pentru acesta. Cassie dă dovadă de putere atât fizică, cât și psihică, acest lucru fiind absolut necesar pentru a fi un pompier de rang înalt și cu principii bine definite. Totul în calea ei devine negru când află că trebuie să se mute alături de mama sa, cea care a părăsit-o când avea doar 16 ani și că trebuie să renunțe la job-ul visurilor ei din cauza conflictului cu personalitatea importantă care a vrut să îi ofere premiul bine-meritat.

Între noi exista ceva puternic și aveam senzația certă că ar fi putut reconstrui ceva esențial, care se sfărâmase înăuntrul meu, așa cum râsul alină suferința sau compania cuiva, alină singurătatea.

Așa cum o masă bună potolește foamea.”

Cassie a noastră este mutată la o nouă secție de pompieri, loc în care își cunoaște noii colegi și căpitanul, dar și pe coechipierul său, răcanul. Tradiția pompierilor de a „umili” noii angajați prin diferite glumițe îi apropie pe cei doi și îi stârnesc tinerei câteva gânduri și simțuri pe care aceasta nu ar fi crezut vreodată să le aibă în legătură cu un bărbat. Relația celor doi se construiește cu greu, dar frumos, finalul fiind unul teribil de excitant și care îți face inima să sară din piept. Se observă cu ochiul liber faptul că autoarea s-a documentat cu privire la tot ce înseamnă meseria de pompier, dar și de medic făcând referire pe tot parcursul lecturii la acestea. Am iubit să o văd pe Cassie crescând, maturizându-se, îndrăgostindu-se și iertându-se. Evoluția personajului principal a fost extrem de lentă, dar bine definită, iar în final, dreptatea și-a spus cuvântul.

Lupta pe care Cassie o duce să se facă plăcută în secție este dificilă. Chiar dacă abilitățile ei de pompier și experiențele de viață își spun cuvântul, pot apărea piedici la care nu s-ar fi așteptat, dar și situații neplăcute din partea celor la care nu s-ar fi gândit niciodată. Să dovedești cuiva cât de bun ești poate deveni dificil în momentul în care oamenii din jur nu își doresc ca tu să fii mai bun decât ei. Cassie a dat dovadă de inteligență și ambiție, ceea ce am reușit să deprind din carte a fost că niciodată nu v-a învinge răul sau minciuna și că iubirea adevărată chiar există. Cartea te învață cum să nu te dai bătut indiferent de obstacole și cum să treci peste toate problemele cu care ajungi să te confrunți. Flăcările care m-au învățat să iubesc este o carte de milioane și merită toate aprecierile și recomandările care i se aduc. O carte care îți umblă prin suflet, îți îmbrățișează inima, îți sărută tâmplele și te ia de mână pentru a-ți fi alături.

„A fost un lucru profund de conștientizat. Dragostea mă putea vindeca. Nu pifanul, nu un alt tip, ci dragostea în sine, și alegerea mea extraordinar de curajoasă să o simt.

Descrierea lipsește cu desăvârșire din carte, bineînțeles, unele pasaje sunt nelipsite, însă dialogul și narațiunea sunt principalele ingrediente ale volumului. Am remarcat faptul că toată povestea înfățișează gândurile personajului principal, cu tot cu temerile sale, aceasta a dat dovadă de mult curaj atunci când a fost nevoie. Cassie este genul de personaj despre care vrei să știi totul, dar despre care nu afli decât ceea ce își dorește ea să afli. Nu pot spune că m-am împrietenit prea mult cu ea sau că o iubesc, ci mai mult apreciez toate deciziile sale și toate acțiunile sale deoarece de acestea a depins întregul volum. Katherine a știut cum să se joace cu mintea mea, să mă facă să o iau razna, să mă agite și să mă facă să tremur din toate încheieturile doar prin prisma întâmplărilor la care am luat și eu parte o dată cu personajul principal.

Recomand cu căldură această carte pentru tot ceea ce își dorește să transmită. Nu toate cărțile de dragoste pot fi la fel de puternice și însemnate cu învățături, iar faptul că Flăcările care m-au învățat să iubesc face parte din acea categorie bună a cărților de dragoste, nu mă poate face decât să fiu foarte fericită și să o recomand mai departe. Mulțumesc din suflet editurii pentru șansa de a mai citi o carte romance fermecătoare și abia aștept să mai cunosc și alte cărți ale autoarei. Cartea poate fi comandată de pe site-ul celor de la Bookzone la un preț accesibil apăsând click aici. Eu vă mulțumesc pentru atenție și vă invit pe Instagram unde putem sta de vorbă despre toate lecturile noastre din ultima vreme. Vă doresc lecturi plăcute și o zi minunată în continuare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.