Cel mai CAPTIVANT THRILLER din câte am citit și voi citi | Tritonic

„Important nu este ceea ce au făcut alții din noi, ci ceea ce facem noi înșine din ceea ce au făcut alții din noi.”

Jean Paul Sartre

În acest moment încerc să îmi recapăt puterile de a scrie și de a vorbi după ce am finalizat thrillerul care mi-a dat peste cap orice viziune blândă asupra criminalilor. „Mör” este volumul ce poartă coroana celui mai bun thriller citit vreodată de mine și pe care probabil îl voi iubi enorm până când vor apărea continuările seriei „Emily Roy și Alexis Castells” din care face parte acesta. Vă invit să faceți cunoștință cu cel mai captivant thriller care vă va face să aveți pielea de găină încă de la prima pagină și care va face în așa fel încât lacrimile să vă curgă fără încetare, iar în final să rămâneți marcați de intensitatea actelor criminale care ne sunt descrise puternic și fără scrupule.

Nimic pe această lume nu mă sperie mai mult decât criminalii, pedofilii și toată partea întunecată a acesteia. Astăzi vorbim despre altfel de orori, unele dintre acelea care îți provoacă dezgust și o frică interminabilă care se extinde până în măduva oaselor, ci anume, canibalismul sub toate formele ei. Este ireal cum autoarea poate descrie fiecare mârșăvie extrem de precis, de parcă s-ar fi pus direct în locul criminalului sau ar fi privit chiar din dreapta lui. Sunt uimită de abilitățile de scriere și apreciez toată munca depusă pentru a reuși să creeze o astfel de capodoperă literară care să stârnească și cele mai ascunse senzații din corpul cititorului. „Mör” descrie povestea a nenumăratelor generații și a zecilor de persoane care au de gând să dea lumea peste cap prin prezentele lor acțiuni ce țin de câțiva ani buni, fără rezultate, asta până în 2015.

„…ea nu plânge, ea râde din dragoste, cu inima ușoară.”

Julianne Bell este o vedetă extrem de îndrăgită de telespectatori și nu numai, are un soț iubitor și două fetițe, o viață împlinită ar putea spune lumea, însă viitorul nu pare bătut în cuie, astfel, aceasta urmează să devină următoarea victimă într-o rețea de alte șase femei ucise cu îndemânare și cruzime. Emily Roy revine în peisaj pornind pe urmele criminalului care a măcelărit cu zece ani în urmă nenumărate femei și le-a lipsit de părțile lor cele mai valoroase, printre care și sânii, coapsele și fesele înainte de a crea noi victime în prezent. Oare de asta urmează să aibă parte și Julianne? Oare Emily și ajutoarele ei vor reuși să dea de cap trecutului pentru a putea rezolva problema actuală? Eu am fost pe urmele lor, iar răspunsul meu pentru voi este că cel mai bine ar fi să descoperiți singuri singurei ceea ce echipa de poliție urmează să realizeze în acest caz de neelucidat.

Volumul abordează extrem de multe probleme, atât psihologice, cât și de natură familială sau sentimentală, toate descrise cu o mână de artist desăvârșit și care m-au făcut să vărs lacrimi amare din cauza neputinței care mă apăsa de-a lungul lecturii. Urmărind două spații temporale diferite, am apreciat trecutul ca fiind „sămânța” cruzimii începând să realizez de ce chiar și în viața de zi cu zi există oameni care au trauma implantată extrem de bine în vene și de care nu se pot elibera decât prin fapte necugetate, fapte cu care au fost învățati încă de la o vârstă extrem de fragedă, iar rolul lor în societate e de a continua ceea ce au început să facă de atunci. Povestea urmărește destinul a mai multor familii, femei ajunse prostituate, abuzate fără drept de apel, copii traumatizați de actele intime la care aceștia au fost supuși de către părinții lor încă de mici.

„Durerea e ca un foc aprins direct pe piele.”

Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a vă descrie cât de mult mi-a plăcut să citesc această carte. În ciuda subiectului sau, mai bine zis, subiectelor abordate, volumul a fost unul excepțional și pe care mi-aș dori să îl mai pot reciti cândva cu aceleași sentimente ca acum. Nu am găsit defect acestei cărți și nu cred că voi găsi vreodată vreunul în scrierile Johanei, pe care vi le recomand din tot sufletul meu. Bineînțeles, aș spune că vârsta pentru lecturarea acestei cărți, dar și a primului volum ar trebui să fie de minim 16 ani. Mie mi s-a activat sistemul de autoapărare împotriva descrierilor macabre, așadar, nu știu ce urmări ar putea avea la o vârstă mai mică de 16 anișori, însă dacă vă încumetați, să vă aduceți aminte că eu v-am prevenit! Înainte de a pune capăt acestui articol, doresc să vă asigur că ratingul acestei cărți este de 5 steluțe din 5 fără pic de regret și plină de încredere.

Într-un final, ar mai fi multe de zis, extrem de multe, dar nu am de gând să vă stric plăcerea lecturii prin a vă spune mai multe decât am făcut-o deja. Îmi doresc să vă fi făcut curioși măcar pe jumătate din cât mi-am propus și să aud că cei mai mulți dintre voi veți ajunge să citiți acest volum și să îl îndrăgiți la fel de mult pe cât de mult o fac eu. Doresc să mulțumesc din inimă editurii Tritonic pentru ocazia de a continua această serie și pentru că fără aceștia nu aș fi cunoscut cu adevărat ce înseamnă thrillerul de calitate. Doresc să mai transmit și mii de felicitări autoarei, Johana Gustawsson, care m-a dat pe spate și de această dată și căreia îi doresc multă inspirație pentru viitoarele volume pe care le aștept cu nerăbdare. Cărțile pot fi comandate de pe site-ul editurii Tritonic sau apăsând un simplu click, aici. Pe mine dragilor, ca de obicei, mă găsiți pe Instagram unde vă aștept să vorbim despre cele mai dragi cărți ale voastre și nu numai. Până data viitoare, vă urez toate cele bune!

Un gând despre “Cel mai CAPTIVANT THRILLER din câte am citit și voi citi | Tritonic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.