Soluția coliniarității. Contrapunct – Bianca Nemeș

Trăim într-o lume în care tot ceea ce ne dorim este să ne cunoaștem noi mai bine pe noi, iar mai apoi și pe cei din jurul nostru, dar s-a întrebat cineva vreodată dacă suntem dispuși să cunoaștem universul și paranormalul înainte de a ne cunoaște personal? Eu, sincer, nu m-am gândit până ce nu am avut cartea Biancăi în mână. Având doar 110 pagini, volumul pune la dispoziție o întreagă filosofie despre viață, despre iubire, despre necunoscut, despre arta de a trăi și a rezista zi de zi tuturor problemelor societății și nu numai.

Volumul începe în forță și îmi pune întrebări care îmi dau peste cap mintea. De la bun început nu știam ce părere să îmi fac, nu reușeam să găsesc legături între capitole și nu reușeam să descifrez codul. Citind, mi-au apărut tot mai multe întrebări în minte, de fiecare dată am încercat să le găsesc răspuns însă a fost extrem de dificil să reușesc din prima. Cartea a fost abstractă, ireală și „superioară”, aș putea spune. Teoria pusă în litere și înșirată de-a lungul a 110 pagini a fost perfectă și calitativă, însă mi-aș fi dorit să descopăr fapte și acțiuni reale spre exemplu. Complexă și totodată fină, cartea vorbește despre absolut tot ce poate fi văzut sau nu, tot ce poate fi atins sau nu, despre tot ce ne înconjoară, sau nu, m-am simțit de parcă aș fi citit o carte de filosofie, aceasta câștigându-și locul printre lecturile mele dragi.

„Să fii operă de artă în viața ta obișnuită, aceasta este adevărata artă de a trăi.”

Am început prin a-mi face ordine în gânduri, în trăiri și fapte în urma lecturării acestui volum. Autocunoașterea consider că este cel mai important element al secolului nostru și de care ar trebui să fim conștienți în profunzime. Bianca se folosește de cele mai simple, dar și de cele mai complexe cuvinte pentru a pune cap la cap fraze care sunt demne de pus în ramă, atât motivaționale, cât și cu o putere aparte, de neclintit. Am admirat modul de scriere al autoarei și subiectul propus, am iubit felul ei de a transmite către cititori tot ceea ce a avut de spus despre viață și neant. Cu toată sinceritatea, îmi doresc ca autoarea să nu se oprească doar la această carte și să aprofundeze stilul printr-o poveste căreia să îi fie aplicată, consider că ar ieși o capodoperă literară.

Lectura s-a făcut bine venită, am îmbrățișat-o și apreciat-o pe îndelete, iar în urma acesteia, am rămas cu gândul mai puțin la trecut și la apăsările sufletești pe care le aveam până la această carte și mai mult la prezentul care mă îmbrățișează bucuros, dar și la viitorul care mă așteaptă zâmbind. Sunt extrem de bucuroasă că am avut ocazia să citesc o astfel de carte care să îmi deschidă ochii spre viitor și spre prezentul pe care trebuie să îl trăiesc așa cum se cuvine. Draga noastră autoare Bianca Nemeș poate fi găsită pe contul ei de Instagram unde vă întâmpină cu drag, iar cartea ei poate fi găsită pe site-ul acesteia la doar un click distanță. Pe mine, dragilor, mă găsiți, ca de obicei, pe contul meu de Instagram dedicat cărților unde vă aștept cu cele mai proaspete vești despre cărți și lecturile voastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.