O aventură în safari | Tritonic

Presupun că v-a fost foarte dor de mine, nu-i așa? Iertați-mi absența, anul acesta a început copleșitor pentru mine din punct de vedere literar, însă tot încerc să îmi recapăt puterile pentru a vă putea bucura în continuare de tot ceea ce pot să vă ofer. Așadar, astăzi am terminat volumul intitulat „Zei străini” de Annamaria Alfieri, publicat la editura Tritonic, care spune povestea unei tinere în vârstă de 19 ani hotărâtă să rezolve cazul misterios al morții unchiului său în doar 291 de pagini extrem de bine scrise. Autoarea vă va purta într-o minunată călătorie în Africa anilor 1911 unde peisajele divine vă vor însufleți sufletul, unde tradiția armelor prinde contur istoric, iar dragostea dintre personaje vă va ține cu sufletul la gură până la final.

O avem în plin-plan pe Vera, fiica unui misionar scoțian, o tânără în floarea vârstei care își dorește să simtă din plin gustul vieții africane, o atotștiutoare în ceea ce privește triburile din care locatarii fac parte și tradițiile fiecăruia, dar și o începătoare în ale dorințelor feminine care îi năpădesc sufletul și inima. Mintea chipeșului inspector adjunct de poliție, Justin Tolliver, îi este pusă pe jar de minunata noastră copilă din prima clipă în care aceștia s-au atins într-un dans al inimilor înflăcărate. Cei doi traversează împreună lungile șiruri de evenimente care au loc în familia fetei și construiesc împreună încrederea de care au nevoie pentru a depăși toate obstacolele care îi întâmpină. Povestea lor este clădită încet și sigur, remarcându-se stilul copilăresc cu care cei doi abordează sentimentele pe care le au unul pentru celălalt, asta până când ajung la maturitatea cu care se și încheie volumul.

„Plantele de aprilie erau tinere, și ca de smarald, și miroseau a condimente exotice și umezeală.”

Moartea doctorului Pennyman, unchiul Verei, este momentul în care cei doi ajung din ce în ce mai apropiați. Căutând indicii și rezolvări, Tolliver este ajutat cu sfaturi și ipoteze de către fată încercând să ducă la bun sfârșit cazul cât mai repede. Am considerat faptul că undeva în poveste s-a creat o nedreptate, un băștinaș a fost acuzat pe nedrept de moartea doctorului, iar în final problema, din punctul meu de vedere, a rămas la fel de nerezolvată ca la început. Însă am realizat că astfel de lucruri se întâmplă și în viața reală, ba chiar și mai grave de atât și am considerat că nu este cazul să mă „ambalez” cu acest aspect, așadar am trecut mai departe, chiar dacă iritarea mea a fost prezentă și după finalizarea lecturii. Șeful lui Justin mi-a dat cele mai mari bătăi de cap, vrând să rezolve cât mai repede cazul, lua decizii de moment și ținea cont doar pe jumătate de spusele subalternului său în ceea ce privea „dreptatea” despre care doar auziseră cu toții.

Descrierile au fost cele mai minunate dintre câte am citit. Toate terenurile agricole au fost descrise amănunt cu amănunt și am îndrăgit să am parte de o așa recreație a minții pe meleagurile africane. Plantațiile de cafea m-au cucerit imediat și nu știam câtă nevoie am să văd cu ochii mei cum arată un astfel de teren. Luptele cu animalele de mari dimensiuni au fost, de asemenea, un deliciu pentru imaginația mea, am simțit cum tot corpul meu a fost teleportat într-acolo și am admirat cum cei din jurul meu se apărau cu toată dorința de supraviețuire. Datorită cărții am o mare dorință să văd un documentar care are acțiunea în acea zonă a lumii și să aflu și mai multe decât mi-a putut oferi cartea. Cu drag vă spun că mi-aș dori cel puțin o continuare a ceea ce am citit, dacă nu, chiar mai multe deoarece, pe mine personal, m-a impresionat și m-a făcut să îmi doresc să mai caut pe viitor astfel de lecturi.

Pe final vreau să vă spun că această carte nu este chiar cea mai simplă dintre câte am citit, însă cu siguranță a meritat efortul de a o citi de-a lungul a mai multor zile. O recomand cu drag tuturor celor care doresc să facă o escapadă în Africa anilor 1911, să afle cele mai minunate tradiții și să trăiască alături de personajele îndrăgite de mine atât de mult. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Tritonic unde puteți găsi și alte recenzii pentru a vă convinge că ceea ce am spus eu mai sus, nu sunt decât vorbe adevărate. Le mulțumesc din suflet celor de la editură pentru minunatul exemplar și aștept cu nerăbdare traducerea altor cărți ale autoarei. Eu vă mulțumesc din suflet pentru atenția acordată și vă aștept pe contul meu de Instagram, unde abia aștept să vorbim despre ultimele voastre lecturi și nu numai. Vă doresc o zi minunată și toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.