Cel mai așteptat final – „Dacă trăiesc” | Act și Politon

„Nu merită să mori pentru niște orez prăjit.”

Sunt o persoană pașnică și liniștită de obicei, iar asta mă împiedică să iubesc genul thriller. Doar că ceea ce a făcut autoarea din mine cu această serie, nu a mai făcut-o nimeni. Dacă vreodată doriți să încercați acest gen literar, literalmente trebuie să începeți cu seria „Dacă fug” de Terri Blackstock deoarece are tot ce îți poți dori de la o carte thriller. Ultimul volum a apărut în toamna aceasta la editura Act și Politon, iar bucuria mea este nemăsurată datorită acestui lucru. Am finalizat seria și acum nu știu ce să mai fac cu viața mea, ba chiar am fost atât de entuziasmată de finalizarea lecturii încât am adresat o mică întrebare editurii cu privire la posibilele noi apariții ale autoarei. Tind să cred că voi avea o nouă autoare preferată care să mă bucure cu lecturi ce mă țin activă psihic.

Voi încerca să vorbesc despre serie în general și nu despre ultimul volum, deoarece, cu siguranță, mulți dintre voi încă nu ați citit seria și nu îmi doresc să vă stric viitoarea placere vinovată. Pot menționa faptul că dacă aș fi avut toate cele trei volumele în același timp, (ceea ce voi puteți avea acum) le-aș fi devorat în 3 zile, câte un volum pe zi, pentru că astfel de cărți nu te mai lasă să respiri sau să le pui deoparte. Primul volum, dacă nu mă înșel, l-am citit în foarte puține ore, al doilea în opt ore, iar pe cel de-al treilea… la fel! Norocul meu este că mă pot concentra foarte mult pe subiect și că rămân în acțiune chiar și dacă pun cartea deoparte ca să mănânc. Cu acest lucru mă ajută și autoarea foarte mult, modul ei de a scrie nu îți dă voie să te plictisești sau să te gândești la altceva înafara de subiect sau protagoniști, însă nici celelalte personaje nu sunt mai prejos. Scrierea din perspectiva mai multor persoane este sarea și piperul lecturii, să trec prin gândurile tuturor este ceva magic și îmi sporește dorința de a ajunge mai repede la final.

„Este începutul sfârșitului.

Povestea lui Casey continuă și în acest ultimul volum, așa cum era de așteptat, dar am fost surprinsă enorm și de implicarea minuțioasă a celorlalte personaje. Răsturnările de situație au fost minunate și antrenante pentru final, iar ceea ce am citit a fost mai mult decât extrem de potrivit pentru mintea mea liniștită din acest moment. Relaxant clar nu e cuvântul care să descrie modul de citire, însă alert și cu un foarte mare impact asupra cititorului, parcă sună mai bine. Îmi doream de multă vreme să termin seria și să aflu în sfârșit cum se termină povestea celui mai urmărit caz, iar acum că am aflat, îmi doresc să reîncep seria pentru că sunt înnebunită după ea și îmi doresc ca și voi să îmi împărtășiți aceeași bucurie. Tot ceea ce trebuie să faceți este să aveți încredere în mine și veți vedea că aceste cărți vor ajunge, de asemenea, în topul preferințelor voastre.

Voi rămâne mereu cu gândul la Casey și la cum a depășit aceasta unele dintre cele mai grele probleme din viața ei. Datorită ei am realizat cât de important este să ai încredere și în altcineva înafara de tine, dar mai ales cât de minunat se simte să crezi în ceva ceresc de unde te poți alimenta cu putere pentru a depăși zilele încărcate ce vor veni. Curajul pe care l-a avut protagonista este nemăsurabil, întâmpinând cele mai dificile acuzații și nu numai, aceasta a ținut mereu fruntea sus și a spus clar lucrurilor pe nume chiar și în momentele în care nimeni nu ar fi crezut-o, ceea ce multora dintre noi ne dă bătăi de cap indiferent de situațiile în care ne aflăm. Povestea ei este de fapt povestea noastră, a tuturor, a oamenilor de rând cărora nu li se face dreptate niciodată, a oamenilor corupți care cred că nu vor fi prinși niciodată, a psihopaților care nu vor alege niciodată calea cea dreaptă și exemplele se pot înmulți la nesfârșit.

„Tot ce trebuie sa fac este să rămân în viață suficient cât să îl demasc.”

În final, vă pot spune că toată această serie este una minunată, dacă nu am lăudat-o suficient o voi mai face încă o dată. Dacă vă doriți tot ce e mai bun de la o carte, iubire, pasiune, dorință, speranță, credință, mister, ambiție și nu numai, doar în seria „Dacă fug” le puteți găsi pe toate împletite în ceva magic și special. Recomand cărțile pentru absolut toate vârstele deoarece pentru cei mai tineri este un început de viață, iar pentru adulți, o realitate a lumii în care trăim. Mulțumesc din suflet editurii Act și Politon pentru toate cele trei volume oferite și pentru ocazia de a mă delecta cu o delicatesă literară. Cărțile pot fi comandate de pe site-ul acestora apăsând aici, iar pentru cele mai proaspete apariții editoriale puteți apăsa aici. Eu vă mulțumesc din suflet pentru toată atenția acordată și abia aștept să ne recitim la un articol viitor. Până atunci nu uitați să zâmbiți și să aveți parte doar de lecturi bune. Vă îmbrățișez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.