Un potrivit „Salt înainte” – Steve Harvey | Act și Politon

„Cimitirele sunt pline de oameni care și-ar fi dorit să mai trăiască o zi, pentru a folosi darul cu care au fost înzestrați.”

Această carte a venit fix la momentul potrivit. Perioada de sfârșit de august – început de septembrie a fost una dintre cele mai încărcate din punct de vedere emoțional. Mi-am găsit greu liniștea, dar asta nu m-a împiedicat să pun mâna pe prima carte pe care am simțit că vreau să o citesc. Din fericire, „Salt înainte” a fost cartea de care am avut cea mai mare nevoie pentru a ieși din gândurile mele rele și a vedea tot ce e bun în jurul meu. Este și pentru prima oară când plâng la o carte de dezvoltare personală, însă cred cu tărie că așa a fost să fie. Preabine cunoscutul Steve Harvey mi-a arătat toate motivele pentru care trebuie să țin capul sus și să merg înainte, în cele 202 pagini pe care le însumează opera lui am realizat că mereu voi avea pe cineva alături și că doar sperând și muncind voi ajunge unde îmi doresc.

Am iubit felul în care autorul a pus în valoare experiențele personale și nu s-a bazat doar pe sfaturi ce nu au la bază exemple concrete. Multe dintre întâmplările lui Steve le-am căutat pe Internet, iar cel mai șocant lucru (pentru mine) a fost momentul în care a povestit cum a încurcat premiile fetelor de la Miss Univers și cum a trebuit să regleze situația. I-am citit sentimentele printre rândurile scrise și simțeam durerea cu fiecare cuvânt pe care îl citeam, eu în locul acestuia nu cred că aș mai fi avut puterea să merg mai departe având în vedere valul de ură și comentarii negative despre întâmplarea care a dat peste cap întreaga lume. Dacă ar fi un cuvânt care să îl descrie pe autor acela ar fi curaj, acest om are atât de mult curaj să își asume riscuri, să creadă mereu că poate mai mult și mai bine, să ceară mai mult de la oameni și de la viață, dar și să ofere pe măsura celor cerute.

„Nicio lecție nu se compară cu aceea pentru care ai plătit.”

Voi reciti categoric pasaje peste pasaje atunci când mă voi simți din nou la pământ, deoarece cuvintele pe care el le-a aliniat pe o foaie, în rânduri și fraze, m-au ajutat pe mine să cred că mâine va fi mai bine. Mi-a dat curaj să cred că tot ce am de făcut este să caut și să nu renunț niciodată la visele mele, indiferent cât de nebunești par ele a fi. Îmi doresc ca această carte să vă ajute măcar pe jumătate din cât m-a ajutat pe mine și să vă ofere aceeași speranță pe care am căpătat-o eu în urma lecturării ei. Mă simt mai liniștită de când am început cartea, iar descărcarea tuturor sentimentelor pe care le țineam în mine a avut loc chiar de la primele pagini ale volumului ceea ce m-a făcut să ajung cu inima împăcată la final căpătând resursele necesare pentru a merge mai departe depășind obstacolele care au apărut în calea mea.

Relatările experiențelor de viață ale autorului mi-au dat un impuls de a da curs tuturor oportunităților care-mi ies în cale fără a mă gândi de două ori. Recunosc faptul că am fost marcată de experiențele de viață ale lui Steve și nici acum după terminarea lecturii nu-mi vine să cred că a putut trece prin atâtea încercări. Cu toate acestea, mi-am dat seama că orice lucru are o rezolvare, fie că ea vine când ne dorim noi, fie atunci când este cu adevărat nevoie. Mi-aș fi dorit să nu termin așa repede această carte și să citesc și mai multe despre experiențele dobândite de-a lungul timpului, dar așa cum totul are un început, are și un final.

„Am înțeles că viața este o serie de eșecuri. Dar un eșec reprezintă și o oportunitate.”

Îmi doresc cu ardoare să urmăresc emisiunile despre care autorul a vorbit în carte, show-urile de stand-up, dar și să citesc celelalte cărți pe care le are publicate. Simt că am multe de învățat de la această persoană și voi face tot ce îmi stă în putință să îl cunosc mai bine prin lectură și prin aparițiile lui televizate. O altă carte a autorului este proaspăt apărută la mine în bibliotecă și anume „Poartă-te ca o doamnă, gândește ca un bărbat” și tare-mi doresc să vină și vremea ei cât mai repede, dar bineînțeles, la momentul potrivit. La final voi reveni, din nou, în fața voastră pentru a-mi exprima părerea despre autor și să vă spun dacă ceva s-a schimbat sau dacă părerile mele sunt altele după ce-a de-a doua carte citită de la același autor.

Recomand cu toată inima și toată încrederea această carte, așa cum m-a schimbat pe mine, tind să cred că o poate face și cu voi. Cei ce ați citit cartea înaintea mea abia aștept să aflu voi ce părere aveți despre ea, iar cei ce nu ați citit-o, vreau să vă întreb, ce mai așteptați? Le mulțumesc din suflet celor de la Act și Politon pentru exemplar, a fost cea mai bună alegere să mă las pe mana lor pentru a-mi alege o carte de dezvoltare personală pe care aceștia o consideră potrivită pentru mine, deoarece chiar a fost una dintre cele mai bune și potrivite cărți pentru a mă dezvolta personal. Site-ul editurii Act și Politon îl găsiți rapid dând click aici, pentru Instagram-ul acestora, aici, iar pentru cartea despre care tocmai am vorbit, aici. Pe mine mă găsiți ca de obicei pe contul meu de Instagram dedicat cărților, aici, dar și pe Facebook, aici. Eu vă mulțumesc pentru toată atenția voastră și sper din suflet că spusele mele v-au făcut măcar puțin curioși asupra acestei cărți. Toate cele bune și lecturi cât mai frumoase să aveți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.