Oare este „Ultimul apus de soare”? | Ink Publishing

„Acolo unde sabia nu răzbește, mintea izbutește.”

Dragii mei, am început cartea despre care o să vorbim astăzi în luna august și am terminat-o în luna septembrie. Mi-am dorit din tot sufletul să aflu povestea care zace în spatele minunatelor coperți și tare mă bucur că editura mi-a oferit și mie un exemplar pentru recenzie. Cartea însumează 566 de pagini în care Bianca Vîlcu și-a pus sufletul pe tavă și mi-a oferit senzații care mai de care mai diverse și care spun povestea unor vremuri de mult apuse când dragonii încă existau și muritorii se închinau în fața zeilor. În cazul în care nu ați aflat încă nimic despre cartea intitulată „Ultimul Apus de Soare„, eu sunt aici pentru a vă pune la dispoziție experiența mea cu aceasta.

Încerc să îmi aștern gândurile în articol și nu îmi reușește deloc.. de unde să încep, ce vă pot spune? Cred că niciodată nu mi-a fost mai greu să vorbesc despre o carte așa cum îmi este acum. Așadar, haideți să faceți cunoștință cu un tărâm unde zeilor le sunt aduse ofrande și rugi, unde nobilii înjosesc oamenii de rând, unde trădătorii sunt la fiecare pas, dar și unde speranța este singura care îți dă curaj să mergi înainte. Cartea are de toate, absolut de toate. Am simțit fiori, am plâns de am consumat pachete întregi de șervețele, am aruncat cu cartea de pereți, am plâns din nou.. până ce am ajuns la un final ce m-a făcut să cred că există un sâmbure de bunătate într-o mare de rău.

„Născuți din cenușă, făuriți din foc, murim împreună.”

Regatele sunt împărțite pe cele patru puncte cardinale, iar în fiecare dintre ele există o poveste aparte, un destin crunt pentru fiecare. Personajele au fost foarte multe, cu nume extrem de speciale și cu roluri de aceeași măsură. Începutul mi-a dat ceva bătăi de cap pentru că nu reușeam să înțeleg care sunt personajele și căror case aparțin cu toții, dar cu toate acestea, intrând ușor ușor în minunata lume a celor nobili am constatat faptul că fiecare familie este unică, fiecare în parte dorindu-și ca nenorocirea care s-a abătut asupra lor să dispară cât mai repede. Această nenorocire este însemnată de întunericul veșnic care a apărut peste omenire, făcându-i până și pe cei mai vrednici zei să nu mai asculte rugile celor nenorocoși și să se ascundă de ceea ce urma să se abată asupra acestora.

Personajele fiind multe, m-am îndrăgostit doar de câteva, iar acelea au fost cele mai speciale personaje despre care am citit vreodată. Amara, Camedyr, Naia, Rhys, Ewan și Clara sunt cei cărora le-am citit povestea și le-am urmărit destinul cu sufletul la gură așteptând ca totul în final să fie bine. Finalul m-a surprins, nu pot spune dacă plăcut sau nu, pentru că am avut un șoc peste care probabil nu voi trece prea curând, însă singurul lucru pe care doresc să îl spun este că nu mă așteptam să se termine așa. Personajele s-au maturizat puternic din cauza luptei contra răului care s-a abătut asupra lor, iar sacrificiile pe care acestea le-au făcut pentru a reuși să alunge întunericul veșnic nu rămân nerăsplătite la final.

Povestea mi-a dat curaj să cred că există viață și pentru cei mai puțin iubiți de societate și că atunci când o divinitate are încredere în tine îți va da putere să treci peste tot ce este rău în lume și îți va fi alături până când te va vedea împlinit. Amara este un exemplu pentru toți cei ce nu cred în ei înșiși, un exemplu pentru toți cei ce ascultă răutățile celor din jur, dar nu-și văd propriile calități. Amara este tot ceea ce ne-am dori noi să fim pentru cei din viața noastră, ci anume, speranța pentru o lume mai bună. Cartea a fost una de suflet, cu bune, cu rele, am crescut împreună cu personajele și am prins curaj pentru a merge mai departe cu problemele vieții mele doar datorită Amarei, iar pentru asta pot spune doar, mulțumesc Bianca Vîlcu.

„Am văzut oameni puternici prefăcuți în țărână, regate făurite din nimic și imperii înghițite de uitare.”

Recomand cartea tuturor iubitorilor de ficțiune, de cărți groase, de regi, regine și nobili, deoarece cartea aceasta le are pe toate. Volumul poate fi achiziționat de pe site-ul editurii Ink Publishing doar apăsând aici, iar pentru mai multe noutăți din partea editurii îi puteți urmări pe contul de Instagram al acestora, apăsând aici, dar și pe autoarea acestei minunate cărți, apăsând aici. Eu vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături întotdeauna, iar pentru a discuta în continuare despre cărțile voastre preferate vă aștept pe Instagram, dând click aici, unde abia aștept să descopăr alte recomandări oferite de voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.